Hrvatski radio

Radio Zadar

08:06 / 11.07.2018.

Autor: Božidar Kolega

Grad Zadar ulaže u podizanje školskog standarda

Grad Zadar ulaže u podizanje školskog standarda

Grad Zadar ulaže u podizanje školskog standarda

Foto: - / -

Grad Zadar planira dobiti 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava za unaprjeđenje školskog i predškolskog standarda, a kreće i 2 milijuna kuna vrijedna sanacija vrtićkih objekata .

Grad Zadar prijavio se za program Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku kojim će se unaprijediti školski i predškolski standard. Riječ je o 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava kojim bi se trebalo, kaže gradski pročelnik Joso Nekić:

Uskladiti poslovne i obiteljske obveze roditelja, ono što mi popularno zovemo produljeni boravak, smjenski rad, popodnevni rad, i tu je jedan veliki iznos budući je u igri 300 milijuna kuna, a mi smo naš projekt prijavili u iznosu od 15 milijuna kuna. Prošli smo administrativnu provjeru , ukoliko prođemo još kvalitativnu onda smatramo da smo dobili ta sredstva i ona su u potpunosti bespovratna.

S dva milijuna kuna financirat će se i sanacija nekoliko vrtićkih objekata:

Sanirat ćemo dvoranu dječjeg vrtića Radost u područnom objektu Grigor Vitez, krovište također u dječjem vrtiću Radost, područni objekt Bokanjac, uredit ćemo dvorište dječjeg vrtića Sunce u područnom objektu Jazine, a također uredit ćemo i dječje igralište na športskom centru Višnjik koje će koristiti djeca svih naših vrtića  budući će biti javan.

A završeni su radovi na obnovi športske dvorane u Osnovnoj školi Zadarski otoci koja je najviše stradala od školskih objekata u poplavi 11. rujna prošle godine. Sad se kreće u opremanje dvorane za što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo 93 000 kuna, a dodatnih gotovo 100 000 kuna dodijelilo je za sanaciju škole Bartola Kašića gdje je u poplavi stradao namještaj, te manji iznos za sanaciju škole Krune Krstića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.