Hrvatski radio

Radio Zadar

12:20 / 01.08.2019.

Autor: HRT Radio Zadar

Građani pronašli 32 ručne bombe zaostale nakon Domovinskog rata

Građani pronašli 32 ručne bombe zaostale nakon Domovinskog rata

Građani pronašli 32 ručne bombe zaostale nakon Domovinskog rata

Foto: - / -

Jučer su građani (u mjestu Frkašić, Općina Donji Lapac predio zvan Klašnjica, te u mjestu Donje Pazarište) pronašli minsko-eksplozivna sredstva: 32 ručne bombe (uključujući 12 improviziranih bombi) i 2 trotilska metka.

Zaostalo oružje policijski službenici  za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli su i pohranili u skladište do uništenja. 

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.


priopćili su iz PU Ličko-senjske.