Hrvatski radio

Radio Zadar

Građani pronašli 32 ručne bombe zaostale nakon Domovinskog rata

01.08.2019.

12:20

Autor: HRT Radio Zadar

Građani pronašli 32 ručne bombe zaostale nakon Domovinskog rata

Građani pronašli 32 ručne bombe zaostale nakon Domovinskog rata

Foto: - / -

Jučer su građani (u mjestu Frkašić, Općina Donji Lapac predio zvan Klašnjica, te u mjestu Donje Pazarište) pronašli minsko-eksplozivna sredstva: 32 ručne bombe (uključujući 12 improviziranih bombi) i 2 trotilska metka.

Zaostalo oružje policijski službenici  za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli su i pohranili u skladište do uništenja. 

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.


priopćili su iz PU Ličko-senjske. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.