Hrvatski radio

Radio Zadar

09:59 / 07.12.2021.

Autor: Radio Zadar

Građanke predale bombe i streljivo

oružja

oružja

Foto: Marko Dimic / Pixsell

Dvije građanke predale su u nedjelju i jučer više komada minsko eksplozivnih sredstva i streljiva, priopćila je zadarska policija. U nedjelju je jedna građanka policiji predala 279 komada raznog streljiva, jučer su policiski službenici također od jedne građanke preuzeli dvije ručne bombe i 240 komada streljiva. 

Jučer je građanka policijskim službenicima predala 2 ručne bombe te 240 komada raznog streljiva, dok je u nedjelju građanka policiji predala 279 komada raznog streljiva, javljaju iz PZ zadarske U oba slučaja na poziv građana su se odazvali policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu ove Policijske uprave te na siguran način preuzeli streljivo i minsko-eksplozivna sredstva.

Podsjećamo građane, navodi policija u svojem priopćenju,  kako i dalje temeljem akcije „Manje oružja-manje tragedija“ bez ikakve kaznene ili prekršajne odgovornosti mogu policiji predati zabranjeno ili oružje bez dozvole te minsko-eksplozivna sredstva.

Stoga još jedanput apeliramo na građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Isto tako da u slučaju pronalaska, pronađeno oružje i sredstva ne donose sami kako ne bi došlo do neželjenog aktiviranja i ozljeđivanja, već da odmah obavijeste policiju čiji će službenici izaći na teren i izuzeti opasna sredstva na siguran način.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.