Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradi se parkiralište, stabla se neće rušiti

05.03.2018.

11:46

Autor: HRT centar Zadar

A. Štrelov

A. Štrelov

Foto: - / -

Na Sportskom centru Višnjik gradi se novo parkiralište. Imat će 70 mjesta, bit će besplatno i trebalo bi zadovoljiti dnevne potrebe rekreativaca. Gradi se na prostoru nekadašnjega otvorenog vježbališta .

Direktor Višnjika Denis Karlović kategorički odbacuje navode kako će zbog toga biti posjećena stabla koja se nalaze na tom prostoru: Prilikom gradnje trim staze apsolutno smo očuvali sva stabla i isto tako ćemo napraviti s ovim parkingom, nema govora o nikakvom rušenju stabala. Očekivao sam da predstavnici medija dođu do mene jer sam dobio dosta upita i apsolutno i kategorički tvrdim da će biti sačuvana stabla na tom mjestu, a vježbalište smo već napravili i to najbolje u Hrvatskoj na prikladnijem mjestu. Uklonjeno je samo jedno ili dva stabla. Parking je predviđen prostornim planom iz 2001. godine. Mislim da nam je taj paking potreban s obzirom na broj građana koji koriste otvorene terene sportskog centra Višnjik. Parking će koristiti isključivo posjetitelji sportskog centra i bit će u potpunosti besplatan. Mislim da će to biti dovoljno za dnevne posjetitelje. Naravno kada imamo sportske priredbe gdje dođe više od 10 tisuća ljudi da to nije dovoljno, ali s obzirom da se nalazi u samom centru grada, mislim da se može koji put doći i pješke, rekao je uz ostalo Denis Karlović.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

16 h

Nadin 2022

Kušanje vina