Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradi se vodovodna i kanalizacijska mreža Nin-Privlaka -Vrsi

14.02.2019.

10:41

Autor: Filip Matijević

Ilustracija - foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija - foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Potpisan je ugovor o izgradnji sustava javne odvodnje aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi. Radovi počinju najkasnije za mjesec dana. Za ninskog gradonačelnika, Emila Ćurka, ovo je nesumnjivo milenijski projekt. .

Spajanje ovih mjesta na sustav kanalizacije će za 433 milijuna kuna izvoditi njemačka tvrtka, a očekuje se da će do sredine 2022. godine biti izgrađeno više od 100 kilometara kanalizacije, 34 crpne stanice i kilometri podmorskog ispusta koji će završavati na 30 metara dubine u virskom moru.

Radovi počinju najkasnije za mjesec dana. Za ninskog gradonačelnika, Emila Ćurka, ovo je nesumnjivo milenijski projekt. Iako napominje, ovo je tek prva faza:

       To je prva faza. Bit će riješen problem Nina u 80 posto, a možda čak i 90, Privlake isto tako i Vrsi i onda kasnije ide u drugoj fazi Grbe, Ninski stanovi, ostali dio Privlake, ostala mjesta Grada Nina. To je, kažem vam, milenijski projekt koji će Ninu puno donijeti - kazao je Emil Ćurko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.