Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradnja kamenog križa u suhozidu ponad Škabrnje

21.03.2013.

09:24

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U subotu 23.ožujka, članovi Udruga iz Domovinskog rata Zadarske županije, mještani Paga, Raba, Kolana, te mještani i Općine Škabrnja počet će gradnju kamenog križa u suhozidu veličine 24 m x 11 m u sklopu budućeg Memorijalnog centra na Ražovljevoj glavici.

Općina  Škabrnja, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog  rata Općine  Škabrnja i puk Škabrnje, nakon dvadeset i jedne  godine od strašne  tragedije u Domovinskom ratu, žele zajedno sa svim dobronamjernim i plemenitim hrvatskim  domoljubima izgraditi križ u suhozidu na Ražovljevoj  glavici u Škabrnji na mjestu gdje započinje i gradnja budućeg  Memorijalnog  centra, priopćeno je iz Općine Škabrnja. 

U subotu 23.ožujka u 9 30 sati počet će gradnja kamenog križa u suhozidu veličine 24 m x 11 m. Sudjelovanje su najavili članovi Udruga proizišlih iz Domovinskog rata s područja  cijele Zadarske županije, mještani Paga, Raba, Kolana, te mještani i članovi UHDDR-a Općine Škabrnja i ostalih Udruga Općine  Škabrnja.  

U sklopu Memorijalnog  centra uz sam put koji vodi do Ražovljeve glavice u planu je izgraditi postaje Križnog puta u obliku malih kamenih kapelica, a svi Gradovi i Općine Zadarske županije bi se uključili tako da svaki grad ili općina sagradi jednu postaju Križnog puta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.