Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik Dukić čestitao Božić i Novu:"Razvoj Zadra nije zaustavljen"

23.12.2020.

12:41

Autor: rzd

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Vrijedan rad do sada zalog su i dokaz da Grad Zadar i njegovi stanovnici mogu i hoće i iz ovoga izaći jači. Godinu koja je pred nama dočekujemo spremni te uz naporan rad i optimizam nastavljamo raditi i graditi Zadar za sve nas, za našu djecu i buduće generacije, poručio je gradonačelnik.

Drage Zadranke i Zadrani,

dolazi nam vrijeme koje je mnogim obiteljima omiljeno i važno te ga žele provesti s obitelji i njima najdražim ljudima.

Ove godine nalazimo se u specifičnoj situaciji i blagdani će nam biti znatno drugačiji od onih na kakve smo navikli, ali to ne znači da ne možemo obilježiti ove dane u skladu s temeljnim vrijednostima Božića – skromno, odgovorno, a prije svega s razumijevanjem i posebnom brigom za one koji su sada najranjiviji. U ovim trenucima ta briga upravo se najviše ogleda u suzdržavanju od velikih proslava, druženja i čuvanju zdravlja, no to ne znači da ne možemo osjetiti radost Božića u svojim srcima i ipak je podijeliti s najmilijima koji možda sada ne mogu biti fizički s nama. A vremena za druženja, vjerujem, uskoro će biti napretek.

Unatoč godini punoj izazova, posebno u gospodarskom smislu, u kojoj su pandemiji podređene sve poslovne, ali i društvene aktivnosti na globalnoj razini, razvoj Zadra nije zaustavljen. Tako će i godina na izmaku ostati upamćena po nekim od dovršenih ili započetih gradskih projekata, posebno u predškolstvu, školstvu, infrastrukturi, uređenju okoliša i sl. Iako nas je ova godina izazvala na sve moguće načine, Zadar nastavlja ići naprijed i daje podršku svojim stanovnicima.

Vrijedan rad do sada zalog su i dokaz da Grad Zadar i njegovi stanovnici mogu i hoće i iz ovoga izaći jači. Godinu koja je pred nama dočekujemo spremni te uz naporan rad i optimizam nastavljamo raditi i graditi Zadar za sve nas, za našu djecu i buduće generacije.

Svim sugrađankama i sugrađanima želim čestit i blagoslovljen Božić, zdravlje, mir i veselje u danima koji su pred nama te sretnu i uspješnu 2021. godinu.

Vaš gradonačelnik

Branko Dukić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.