Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik Dukić o glavnim nedostacima turističke sezone u gradu

24.07.2017.

10:39

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je pohvalio sve djelatnike u turizmu i izrazio zadovoljstvo ostvarenim turističkim rezultatima iz svibnja , gradonačelnik Dukić je na svom prvom javnom kolegiju komentirao i probleme zadarskog turizma .

Evo što su po gradonačelniku Branku Dukiću glavni nedostatci turističke sezone u Zadru: Moramo reći da je to nedostatak smještajnih kapaciteta tipa hotela na čemu ćemo se mi iduće 4 godine morati aktivnije zalagati. Tu je i nedostatak parkinga i gužve po gradu, tu ćemo morati već polako predlagati rješenja jer samo govoriti da nedostaje parkinga nije baš puno nego moramo i iznalaziti rješenja da se to što bolje provede u stvarnosti - naveo je Dukić.  

Gradonačelnik je iznio podatke iz svibnja ove godine za koje je kazao kako predstavljaju velike pomake:

              Imali smo za 27 posto povećanje po broju dolazaka, u noćenjima za 24 posto – iznad republičkog prosjeka za 4/5 posto, što nas orjentira ka većem turističkom središtu u državi. Vidimo da se polako i mijenjaju gosti, nakon ulaska u EU se mijenja struktura gostiju pa se  nadamo se da će struktura gostiju biti sve kvalitetnija . I rujan i listopad bi trebali biti dobri, znamo da smo dobili UNESCOvo priznanje za bedeme i za očekivati je u idućim godinama da će se taj trend nastaviti i da ćemo goste imati tijekom cijele godine što će doprinjeti razvitku i napretku grada - kazao je gradonačelnik Dukić

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.