Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik Dukić obišao gradilište ispraćajnice u Crnom

08.04.2021.

17:58

Autor: HRT Radio Zadar

izvor: Grad Zadar

izvor: Grad Zadar

Foto: - / -

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima obišao je gradilište započete ispraćajnice na mjesnom groblju u Crnom. U obilasku su ga pratili predsjednik MO Crno, Ivica Grgurović i drugi članovi mjesnog odbora.

Osim same zgrade projektom izgradnje predviđeno je i uređenje okoliša i pristupnoga puta. Izvođač radova je KONSTRUKT d.o.o., iz Gorice. - Ugovorena cijena radova je 1.226.003,30 bez PDV-a. Projektant i nadzor je tvrtka CUBUS d.o.o. iz Zadra, a rok završetka radova je srpanj ove godine. Također, u MO Crno u planu je izgradnja i uređenje mjesnoga trga pored crkve sa rekreativnim i drugim javnim sadržajima za građane.

Kako bi se pojačala sigurnost i zaštita pješaka, gradonačelnik Dukić najavio je postavljanje kamera za nadzor na glavnu prometnicu koja prolazi kroz Crno. Ova mjera je nužna s obzirom da, kako su istaknuli predstavnici mjesnog odbora, u ovom dijelu grada stanovništvo raste, a posebno se njegov broj poveća tijekom ljetnih mjeseci. Osim toga, obnovit će se i fasada zgrade mjesnog odbora, a gradonačelnik Dukić obišao je i lokacije koje zahtijevaju izgradnju komunalne infrastrukture, asfaltiranje novih prometnica i slično.

 

izvor: Grad Zadar

izvor: Grad Zadar

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.