Hrvatski radio

Radio Zadar

gradonačelnik Dukić: Prvi korak prema obnovi rive je napravljen

22.05.2020.

15:10

Autor: Filip Buzov

grad Zadar foto ( posljedice nevremena iz 2018.) )

grad Zadar foto ( posljedice nevremena iz 2018.) )

Foto: - / -

Kao što smo već objavili Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj je sjednici usvojila i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Lučke uprave Zadar, a važnost ove odluke približio nam je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

 Tom se odlukom proširuje obuhvat bazena Gradske luke za 114 tisuća četvornih metara.

Provedbom te odluke dobit će se nove prometne površine te uvesti brzobrodske linije namijenjene pomorskom putničkom prometu na relaciji Zadar - Preko koja sada u prostoru Gradske luke ima ograničenja zbog ostalih brzobrodskih linija za otoke. Zbog prometovanja i većeg broja turističkih brodova tijekom ljetne sezone, evidentna je potreba povećanja stupnja opće pomorske prometne sigurnosti u cijelom bazenu Gradske luke, što će se postići uređenjem i proširenjem definiranog obalnog pojasa te izmještanjem linije brzobrodske Zadar - Preko na novouređeno područje.

 Našli smo način da grad Zadar koji skrbi o samoj rivi, a ovo je najbrži način za financiranje preko EU-a, da je grad dao nadležnost Lučkoj upravi Zadar, da država preuzme brigu, i evo odlukom Vlade stvaraju se uvjeti za sanaciju rive koje je nasušno potrebna  - kazao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić koji nam je komentirao i najavu vezanu za brzobrodsku liniju Zadar - Preko. 

Smatramo kako linije prema svim otocima su nedostatne, prihvatna mjesta su potrebna, našu rivu treba i u tu svrhu iskoristiti , za prihvat putnika - odgovorio je zadarski gradonačelnik.

Više u tonskim izjavama 

 

 

 

 

gradonačelnik B.Dukić:

foto grad Zadar

foto grad Zadar

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.