Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik "u miru, bez upadica, netočnih navoda i ciljanih laži" o nekoliko tema uoči Gradskoga vijeća

20.06.2022.

12:10

Autor: Anita Perica

kolegij gradonačelnika Dukića

kolegij gradonačelnika Dukića

Foto: Anita Perica / HRT Radio Zadar

Uoči sutrašnje sjednice zadarskog Gradskog vijeća, gradonačelnik Branko Dukić danas je na kolegiju s pročelnicima, kako je rekao. u miru , bez upadica, netočnih navoda i ciljanih laži - htio ukazati na nekoliko tema koje će se sutra naći na Dnevnom redu. 

Jedna od tema su izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja Tehničkog školskog centra što će se treći put naći na Vijeću. Ide se u izmjene UPU-a čime se stvaraju preduvjeti za izgradnju športske dvorane i legalizira objekt u školskom dvorištu za potrebe izvođenja praktične nastave – i to bi bilo to – sve je jasno, bar bi tako trebalo biti – smatra gradonačelnik Dukić. Nakon njega čut ćemo i pročelnika Darka Kasapa koji je kazao kako su prema Tehničkom školskom centru uputili dopis s obzirom da je to bila njihova inicijativa:

gradonačelnik Dukić i pročelnik Kasap - tonski isječak

Na prošloj sjednici Gradskoga vijeća nije odobren ni kredit Liburniji koja se našla u problemima zbog niza negativnih okolnosti – drastičnog pada prometa putnika pa tako i prihoda, ukidanja kovid – potpora , skinuto je 1,7 milijuna kuna s pozicije kapitalnih pomoći iz gradskoga proračuna. Cijene goriva porasle su skoro 100 posto a cijene električne energije za 400 posto u odnosu na prethodnu godinu – kazao je pročelnik Ivica Katić:

pročelnik Katić - tonski isječak

Treća važna tema je KK Zadar. Na sutrašnjoj sjednici Gradskoga vijeća naći će se i prijedlog o davanju suglasnosti i jamstva Košarkaškom klubu Zadar za podizanje kratkoročnog kredita u iznosu od 3,7 milijuna kuna. Sutra nam moraju točno objasniti kako, što i zašto – rekao je gradonačelnik Dukić istaknuvši:

gradonačelnik Dukić - tonski isječak

Gradski pročelniik za financije Ivan Mijolović: 

pročelnik Mijolović - tonski isječak

Pročelnik Mijolović zahvalio je i čestitao svim djelatnicima kluba na hrabrom i čestitom držanju usprkos negativnoj okolini koja je, kako je rekao, uvelike priječila ostvarenje većih uspjeha u ovoj sezoni.

kolegij gradonačelnika Dukića

kolegij gradonačelnika Dukića

Foto: Anita Perica / HRT Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.