Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik Kalmeta tražio od Šoše očitovanje o kaznenoj prijavi

23.10.2015.

14:37

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz Ureda gradonačelnika Grada Zadra priopćeno je da je Kalmeta od Šoše tražio očitovanje o slučaju zbog kojeg je protiv njega pokrenut kazneni postupak Priopćeno je da će ako nadležna tijela utvrde krivnju Željka Šoše, biti razriješen funkcije zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zadar.

Iz ureda Grada Zadra na naš upit o slučaju zadarskog vatrogasnog zapovjednika Željka Šoše, odgovorili su da nitko nema pravo preuzimati nadležnosti pravosudnih institucija.  Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Čim sam iz medija saznao za trenutačnu  situaciju zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željka Šoše , pozvao sam ga na razgovor i zatražio očitovanje. Gospodin Željko Šoša ne osjeća se krivim i tvrdi da će u postupku koji provode nadležne institucije potvrditi svoju nevinost. 
Jasno mi je da nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže, a to je isključivo u nadležnosti  pravosudnih institucija. Nitko drugi nema pravo preuzimati nadležnosti tih institucija. Ako nadležna tijela ustvrde krivnju Željka Šoše, naravno da će biti razriješen funkcije zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zadar.“

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.