Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik Knez i vijećnici o aferi na biogradskom radiju

20.12.2019.

14:40

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Na današnjoj sjednici GV Biograda, gradonačelnik Ivan Knez osvrnuo se na aferu koja potresa grad, a vezana je uz lokalni radio, točnije bivšu direktoricu koja je navodno namjestila nagradnu igru u kojoj je prva nagrada bilo novo vozilo.

Prema pisanju medija, iza direktorice su ostali i veliki dugovi, a zaposlenici radija nisu već mjesecima primili plaću.  Oporbeni vijećnik Modesa Ante Fuzul prozvao je vladajuće za ovu aferu, te je zatražio od gradonačelnika Kneza izravne odgovore: Mene zanima, kako to da se ne može reći koliki je iznos točno pronevjeren, a što ne bi trebao biti problem jer postoje izvodi računa, kako to da se barata s iznosom od 800 tisuća kuna, kad sada već bivša direktorica tvrdi da je ostavila tvrtku s dugom od 167 tisuća kuna.

Prigovor je uputio i vijećnik SDP-a Ratko Krstinić: kako je moguće da policija ima saznanja, a u medijima sa strane grada ništa nije izašlo.....

Gradonačelnik Ivan Knez prihvaća odgovornost, ali ne u cijelosti jer napominje : Vi dobro znate da je Biograd suvlasnik firme Croata d.o.o. 25 posto, pa 25 posto odlučujem, 25 posto sam odgovoran, kako za loše tako i za dobro..prema tome grad Biograd je uvijek imao namjeru i financijsku podržavao radio Biograd, odnosno tvrtku Croata d.o.o., direktorica se javila na natječaj, jedini kandidat , mi smo je izabrali, dali smo joj puno podršku, prema tome ona je vodila firmu kako je vodila, sva odgovornost za možebitne nečasne radnje su na njezinu dušu, a sve to nije u nadležnosti grada, ni općina, to će istražiti nadležne službe..  

Afera oko lokalnog radija prelila se i na treći rebalans aktualnog proračuna, tvrtki Croata dodjeljeno je 250 tisuća kuna, na što je reagirao vijećnik Fuzul koji se usprotivio da građani saniraju nastalu štetu zbog odluke vladajućih. Ljudi su tamo pošteno zaradili plaću, no protiv sam da se to naplati od građana..., neka sredstva osigura vaša stranka - tražio je Fuzul od gradonačelnika Kneza koji je još jednom poručio kako će grad nastaviti podržavati projekt radio postaje. Mi ćemo isplatiti svoje, a tu su i druge općine koje su se obvezale, radnici neka to znaju - kazao je Knez. 

Izglasan je danas i novi proračun u iznosu od 274 milijuna kuna - za oporbene vijećnike on je napuhan i nerealan te ga čeka ista sudbina u vidu rebalansa. Vijećnik A. Fuzul prigovorio je zašto se planiraju prihodi od projekata koji stoje već godinama - poput golfa, kartinga, doma za umirovljenike. Svake godine svjedočimo napuhanom proračunu za 30 do 40 posto - čudi se SDP - ov vijećnik R. Krstinić.  Gradonačelnik Ivan Knez odgovorio je kako se projekti moraju navesti u proračunu : Imate različite projekte, ali nikad ne možete znati hoće li zapeti oko dozvole .......ali vi ga morate imati na listi, jer to je uvjet za natječaj.. 

 

 

Vijećnik SDP-a Ratko Krstinić, vijećnik Modesa Ante Fuzul i gradonačelnik Ivan Knez:

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.