Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik obišao Ričine, Smiljevac i Arbanase pogođene nevremenom

22.12.2019.

16:15

Autor: Grad Zadar

Gradonačelnik obišao Ričine, Smiljevac i Arbanase pogođene nevremenom

Gradonačelnik obišao Ričine, Smiljevac i Arbanase pogođene nevremenom

Foto: - / -

Gradonačelnik grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima zapovjednikom JVP Zadar, Željkom Šošom i pročelnikom UO za komunalne poslove Robertinom Dujela obišao je danas područje Arbanasa, Ričina i Smiljevca koje je jutros pogodilo snažno nevrijeme

Obilna kiša i jaki udari vjetra prouzročili su štete na kućama i nanijeli smeće na prometnice. Gradonačelnik se susreo s građanima i informirao o nastaloj šteti.

- Zadovoljan sam reakcijom nasih službi, prometnice su brzo očisćene. No, kao što sam se i sam uvjerio nažalost, usijed vjetra je došlo i do ostećenja krovova na obiteljskim kućama koje treba žurno sanirati kako ne bi bilo dodatne štete. Ono što je najvažnije je to da nitko u ovom nevremenu nije ozlijeđen, a šteta će se sanirati, naglasio je gradonačelnik Dukić.

Do 13 sati očišćene su ulice Brace Mislava i Janka Perice. S prometnice u Ulici Franka Lisice uklonjen je bor sa prometice, a nakon toga pristupilo se čišćenju i uklanjanju kamenja koje je more izbacilo na prometnicu na Trpimirovoj obali te je vraćeno nekoliko šahtova koji su zbog obilnih oborina također izletjeli. Zbog podignute razine mora na Puntamici postavljeni su znakovi upozorenja. metena su kamenja sto ih je more izbacili i ima jos mora po prometnici. Upravo sad su zavrsili sa ciscenjem Trpimirove obale.

Iz zadarske odvodnje izvijestilli su o intervencijama crpljenja, čišćenja i odštopavanja oborinskog sustava u ulicama: Basaričekovoj, Franje Franceva, Matije Gupca, Meštrovićevoj, Krešimirova obala, na Puntamici, Trpimirovoj i Branimirova obali te na području Relje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.