Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik Paga Fabijanić poručio Zagrepčanima da ne dolaze 1. svibnja

24.04.2020.

08:50

Autor: tp/sd

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

O kretanju na otoku Pagu danas će se odlučivati na sastanku Stožera CZ Paga,Kolana,Povljane i grada Novalje koji je u Ličko senjskoj županiji.Podsjećamo,u priopćenju SCZ-a zaštite grada Novalje navedeno je kako je otok Pag ponovno u sustavu propusnica i to na zahtjev SCZ-a iz Paga, Kolana i Povljane


Odluku o tome ćemo saznati danas nakon susreta sa Stožerom CZ Zadarske županije. No ono što brine gradonačelnika grada Paga Antu Fabijanića je mogući dolazak velikog broj vikendaša nakon što se od ponedjeljka ublaže mjere zaštite od koronavirusa. Posebno to što je sljedeći petak 1. svibnja, praznik i neradan dan, kad ljudi iz unutrašnjosti tradicionalno u velikom broju dolaze na otok. "Mi imamo dobru epidemiološku sliku i ukoliko na otok odjednom dođe oko 2 tisuće bit će ih nemoguće kontrolirati i provoditi one mjere koje i dalje ostaju na snazi. A to znači i mogućnost zaraze."

Stoga Fabijanić poručuje Zagrepčanima i svima koji "jedva čekaju" odlazak na more da se strpe najmanje do 15. svibnja i trećeg kruga opuštanja mjera i da za "promajski vikend" ostanu doma.   

Fabijanić Zagrepčanima - Ostanite doma 1. 5.

ia_pag8-1000x667.jpg

ia_pag8-1000x667.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.