Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik Petrinje: Moramo se organizirati na bolji način

02.01.2021.

09:44

Autor: HRT Radio Zadar

foto: Marko Prpić / Pixsell

foto: Marko Prpić / Pixsell

Foto: - / -

Četvrto je jutro nakon razornog potresa magnitude 6.2 po Richteru, koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju. U Petrinju su jutros iz Sinja stigla dva kamiona i dva kombija s ukupno 15 tona pomoći- od agregata, cerada do namirnica koje će se cijelog dana razvoziti po selima.

Vrlo je hladno jutros u Glini i možemo suosjećati s ljudima koji su i noćas bili u vozilima, u šatorima, bez grijanja, na hladnoći. U sabirni centar u Glini od ranoga jutra stiže pomoć. Volonteri koji ju distribuiraju dobili su naputak iz Crvenog križa: "Ponesite sve što trebate, ali nikako ne zaboravite kruh!", javila je jutros za HRT4 novinarka Zrinka Grancarić.  https://vijesti.hrt.hr/696054/posljedice-potresa-u-hrvatskoj-informacije-iz-minute-u-minutu

Pomoć bi danas trebala ići i u zaseoke, do pojedinaca koji žive sami i udaljeni od Gline. Do njih će se probati doći terencima. Za proboj su se jučer, kako doznaje HTV, koristili i quadovi.

Mobilne kućice i kontejneri spas su za ljude, no nažalost nema ih dovoljno, pa su mnogi i ovu noć proveli na otvorenome. Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović rekao je jutros za Hrvatski radio kako pomoć stiže sa svih strana : Mi još uvijek očekujemo pomoć koja je vezana za kontejnere i tople šatore. I u ovom drugom dijelu, da svaka pomoć koja dolazi u grad Petrinju koja je sravnjena sa zemljom, dolazi organizirano. Moramo se organizirati na bolji način, kojim se ne treba duplati pomoć, onu koju već imamo. Nama namjernice i sve ostalo, sada, u ovom trenutku, ne trebaju. Nama sada treba razviti jednu snažniju operativnu koordinaciju na kojoj se radi, kako doći do ovog drugog dijela, da zbrinemo ljude koji ne žele otići od svojih kuća, koji spavaju u autima", kazao je Dumbović za Hrvatski radio.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.