Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik primio Colina Jacksona

28.09.2015.

15:24

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Colin Jackson, sportski direktor utrke Wings for Life vratio se još jednom u Zadar, gdje ga je u maloj vijećnici primio gradonačelnik Božidar Kalmeta sa pročelnikom za kulturu i sport, Radovanom Dunatovom.

Kako je priopćeno iz gradske uprave, Jackson je izrazio zadovoljstvo što se utrka Wings for Life ponovno održava u Zadru. Istaknuo je da je svake godine organizacija sve bolja, a odaziv trkača sve brojniji. Ovaj događaj je iznimno važan Zakladi budući da nam pruža priliku da prikupljamo novce za jedan plemeniti cilj, a to je istraživanje bolesti leđne moždine. Međutim, želimo s gradovima u kojima se organizira ova utrka uspostaviti partnerski odnos tako da i oni dobivaju, kao punopravni partneri, korist u smislu turističke i sportske promocij, istaknuo je Jackson.

Izrazio je zahvalnost gradonačelniku s obzirom da svake godine sudjeluje u utrci i time pokazuje da je sa srcem i u potpunosti prihvatio ovaj događaj, kao jedini gradonačelnik koji se službeno prijavljuje na utrku od svih gradova u kojima se Wings for Life trči.

Gradonačelnik Kalmeta je naglasio kako će Grad će i dalje pružati punu potporu organizacijskom timu u pripremi tog humanitarnog i sportskog događaja. Utrka je dobro prihvaćena,  popularizirala je trčanje u Zadru. Otvorile su se i neke nove škole trčanja, te vjerujemo da će iz godine u godinu, pored stranaca kojih je vrlo veliki broj, u toj utrci sudjelovati i sve više Zadrana, rekao je zadarski gradonačelnik. 

Sljedeća utrka se održava  8.svibnja 2016. Očekuje se sudjelovanje do 7.000 trkača, a prijave će biti moguće od 1. listopada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.