Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik se uvjerio - radovi teku prema planu

19.03.2019.

19:16

Autor: Radio Zadar

Gradonačelnik se uvjerio - radovi teku prema planu

Gradonačelnik se uvjerio - radovi teku prema planu

Foto: - / -

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, obišao je danas gradilište Providurove palače. Izvođač radova uveden je u posao prije mjesec dana, nakon čega je uslijedilo ograđivanje Providurove palače i radovi čišćenja, rušenja i demontaže na ovom povijesnom objektu.

Izvođači radova izvijestili su gradonačelnika Dukića da radovi teku zacrtanom dinamikom.

Nakon uređenja Kneževe plače, a s obnovom Provudrove te zadarskih bedema, grad Zadar postat će baštinski centar od nacionalnog značaja, a našim građanima i turistima nudit će novi i potpuniji kulturni, edukacijski i turistički sadržaj. Vjerujem da će među našim sugrađanima Providurova zaživjeti na isti način kao što je zaživjela i Kneževa palača, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Dukić.

Providurova palača zamišljena je kao dio kompleksa Muzeja dvije palače u kojemu je planiran prostor velikog ulaznog info predvorja, edukacijskih dvorana, čitaonice, muzejske kafeterije, dućana sa suvenirima, prostora za stalni postav, polivalentne dvorane, uredskih prostora te prostora za preparatorske i druge radionice Narodnog muzeja. Obnova Providurove palače dio je EU projekta “ZADAR BAŠTINI – Integrirani kulturni program grada Zadra 2020” koji Grad Zadar provodi u partnerstvu sa Narodnim muzejem, TZ grada Zadra, Sveučilištem u Zadru, te Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Ukupna vrijednost projekta obnove Providurove palače prema važećem ugovoru sa izvođačem radova Krekić Avangard d.o.o. iznosi 45.466.586,79 kn od čega je osigurano 37,5 milijuna kuna EU sredstava.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.