Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradska knjižnica dobila zbirku knjižnične građe o Domovinskom ratu

02.10.2015.

13:49

Autor: HRT centar Zadar/Grad Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom Dana Gradske knjižnice Zadar, a i kao dio obilježavanja Dana obrane Zadra, u Gradskoj knjižnici predstavljena je zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu na području Zadra. Ova građa do sada je bila raspoređena po drugim zbirkama, a sada je objedinjena i smještena na jedno mjesto.

Ravnateljica knjižnice, Doroteja Kamber Kontić,  pozvala je sve koji imaju još materijala s temom o Domovinskom ratu, bilo knjiga ili multimedijalnih zapisa, da ih doniraju knjižnici kako bi se ova zbirka dodatno obogatila. Također, najavila je kako je ovo otvaranje puta za osnivanje novih zbirki, primjerenih željama i potrebama korisnika.

Zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić prisjetio se listopada 1991. kada je Gradska knjižnica, tada smještena u Kneževoj palači, teško nastradala u bombardiranju, no unatoč tome, nastavila je s radom tijekom cijelog ratnog perioda. Pohvalio je rad knjižnice, koja trenutno ima oko 15 000 korisnika i obećao  potporu Grada Zadra i u budućnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.