Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradski prijevoz svaki sat, za prigradska naselja dvije linije dnevno

27.04.2020.

08:30

Autor: ir/tp

Foto/www.liburnija-zadar.hr/

Foto/www.liburnija-zadar.hr/

Foto: - / -

Liburnija je jutros započela voziti u gradskom i prigradskom prijevozu. Linije se održava 6 autobusa svaki sat vremena prema nedjeljnom redu vožnje od 6 do 19 u gradskom prijevozu, a za mjesta u županiji vožnja je prilagođena radnom vremenu od 7 za dolazak u Zadar, a u 15 sati predviđen je povratak.

Za prigradski prijevoz uspostavljeno je ukupno 13 linija. saznajemo u Liburniji. 

Prema preporukama epidemiologa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, putnici u vozilima trebaju održavati tjelesnu udaljenost od najmanje jednog metra. Preporuča se i nošenje zaštitnih maski te dezinficiranje ruku prije ulaska u autobus. LIBURNIJA d.o.o. će kao i do sada nastaviti dezinficirati vozila svakodnevno te redovito čistiti i prozračivati vozilo prije i nakon vožnje, kao i prilikom stajanja na stajalištima, a sve kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.

Svi putnici koji su kupili pokaz za mjesec ožujak 2020. godine istim će se moći voziti do kraja travnja 2020. godine. Ostale karte će se moći kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima, te kod vozača. Krajem travnja će početi i prodaja pokaznih karata za idući mjesec.

Sukladno navedenome, za putovanje linijama nisu potrebne propusnice Stožera civilne zaštite već valjane vozne karte.

 

Sa Slobodanom Eslanom - voditeljem prometno operativnog odjela razgovara Iva Rogić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.