Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradski vijećnici raspravljali o KK i NK Zadar

21.12.2015.

14:50

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Aktualni sat zadarskoga Gradskog vijeća protekao je neuobičajeno mirno. To se dijelom može objasniti i činjenicom da na sjednici nije bilo gradonačelnika Božidara Kalmete. Službeno, na sastancima je u Zagrebu, a neslužbeno, na sjednici predsjedništva stranke.

Samo sat i pol trajao je aktualni sat. Zasigurno nikada kraće. Zato je čak pola sata potrošeno na usvajanje dnevnoga reda. Najviše vremena raspravljalo se o tome, hoće li se raspravljati o stanju u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zadra. Odlukom većine, točka je skinuta s dnevnoga reda. Elvira Sterle iz HDZ-a smatra da o slučaju Željka Šoše jednostavno nema smisla raspravljati.                                                                                    

U aktualnom satu dominirale su sportske teme. KK i NK Zadar. SDP-ovac Antun Novoselović, potaknut Uskokovom optužnicom protiv Rena Sinovčića i još sedam osoba, upitao je dogradonačelnika Zvonimira Vrančića hoće li grad tražiti odštetu zbog navodno pronevjerenih pedeset milijuna kuna. 

U raspravu se uključio i prozvani Sinovčić. Poručio je kako optužnica ne znači da je itko kriv, dok mu se to ne dokaže.  

No, oštriji je bio prema gradskoj upravi, zapitavši ih jesu li spremni pustiti klub da ode u stečaj. 

O čemu se sve raspravljalo poslušajte u prilogu Vladimira Šetke.

                                                                             

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.