Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradsko vijeće jednoglasno. 2 milijuna kuna za Ryanair

17.03.2017.

19:22

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarsko Gradsko vijeće jednoglasno je usvojilo odluku da se s 2 milijuna kuna sufinancira oglašavanje Ryanaira kako bi taj niskotarifni avioprijevoznik zadržao linije prema Zadru .

Ocijenjeno je kako je riječ o vrijednom projektu koji je uvelike doprinjeo turističkom razvoju Zadra u posljednjih 10 godina. Pojedini gradski vijećnici ipak su upitali koliko druge općine i gradovi sudjeluju u sufinanciranju ovog projekta.

SDP-ov Darko Vrdoljak: Ako možemo dobiti odgovor kako općine i gradovi, županije i njihove turističke zajednice da li one izvršavaju svoje obveze prema ovom sponzoriranju Ryanaira ili ne?

Marko Pupić Bakrać iz Akcije mladih: Ja nisam protiv toga. Dapače. Ja sam za to da se izdvajaju novci, ali ne može grad Zadar izdvajati, a da druge općine i turističke zajednice ne izdvajaju, zbog nerada turističkih zajednica županije, grada Zadra i direktorice zračne luke. 

 

 

 

 

 

 

Ovaj projekt je na dobrovoljnoj osnovi te one koji u njemu ne sudjeluju nitko ne može natjerati na to, odgovorio je dogradonačelnik Zvonimir Vrančić:

Kako je projekt rastao u financijskom smislu tako naravno postavlja se pitanje da li neke općine, turističke zajednice mogu u dovoljnoj mjeri to sudjelovati. U najvećoj mjeri jedinice lokalne smouprave i turističke zajednice poštivaju dogovor. Ima nekoliko jedinica lokalne samouprave i turističke zajednice koje naprosto neće da poštivaju taj dogovor, pa između ostalih Biograd i Vir. A čak sudjeluju neke općine koje rekao bih imaju nikakvu korist. One ispunjavaju svoje obveze. I nema niti županisjka Turistička zajednica, niti župan, niti gradonačelnik nikakve ingerencije, niti ministar turizma nikakve ingerencije da im to naredi ili da ih na bilo koji način kazni.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.