Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradsko vijeće: sat vremena o dnevnom redu

12.10.2015.

10:06

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo sat vremena trajala je jutros samo rasprava o dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća. Vijećnica SDP-a Sabina Glasovac tražila je skidanje četiri točke dnevnog reda o uređenju sportsko-rekreacijskog centra Višnjik.

Neprovedena javna rasprava razlog je zbog kojeg tražimo skidanje ove toče s dnevnoga reda, kazala je vijećnica Glasovac: Prostor koristi oko 7 tisuća naših sugrađana, što rekreativaca, što sportaša. Vidjeli smo jučer iz njihovog javnog obraćanja i vapaja kroz medije, vidimo da ih nitko nije konzultirao o tome kako bi trebala biti vizura budućeg Sportsko rekreacijskog centra Višnjik. Nismo sigurni jeli to učinjenno sa stanovnicima mjesnog odbora, a moramo priznati da će se zapravo iz onog što je jednom uskom krugu već popriločno poznato, a široj javnosti skoro pa ništa od toga, tu će se dogoditi korjenite i temeljite promjene u tom najvećem i najposjećenijemsportsko rekreativnom prostoru grada. 

Dio njezine argumentacije gradonačelnik Božidar Kalmeta je prihvatio te je te točke skinuo s dnevnog reda: Prihvaćam da napravimo oko toga svega prije raspravu, da rasčistimo još neke stvari i da onda kad dobijemo odgovore na sva ta pitanja i kad čujemo i te koje nismo čuli, da onda to bude na dnevnom redu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.