Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradsko vijeće Zadra bez novinara u vijećnici - pratit će je preko vstreama

14.07.2020.

06:32

Autor: fb

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Zbog tehničkih uvjeta, odnosno kapaciteta Velike vijećnice Grada Zadra, nismo u mogućnosti prihvatiti vaš dolazak na sjednicu Gradskog vijeća u vijećnicu, već ju možete pratiti preko prijenosa uživo na našoj web stranici, poslano je sinoć medijima obrazloženje Gradske uprave.

"Odluka je donesena radi ograničenog kapaciteta vijećnice i broja prijavljenih vijećnika koji dolaze na sjednicu, a sve u skladu s preporukom Stožera civilne zaštite. Obavijest šaljemo tek u ovom trenutku, jer su se do sada pokušavali stvoriti uvjeti za vaše prisustvo, no pokazalo se da to, nažalost,  tehnički nije moguće." 

Nakon sjednica koje su prethodnih mjeseci održavane elektronskim putem, danas se na svoje radno mjesto - Veliku vijećnicu u gradskom poglavarstvu na Narodnom trgu, vraćaju zadarski vijećnici.

Pred njima je prvi rebalanas ovogodišnjeg proračuna. Uslijed koronakrize sadašnji je smanjen za oko 30 milijuna kuna, sa 724 na 693 milijuna kuna. Najviše su pali prihodi od poreza, pristojbi i imovine. Unatoč tome iz gradske uprave poručuju kako kapitalni projekti neće stati. Bit će zanimljivo čuti što na sve kaže oporba, novoizabrano vodstvo zadarskog SDP-a jučer je uputilo niz teških kritika, među ostalima da gradska vlast nespremna za korona-krizu te da je proračun na aparatima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.