Hrvatski radio

Radio Zadar

16:50 / 15.03.2022.

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Gradsko vijeće Zadra predložilo Vladi da zgradu Doma županije daruje gradu

Dom županije u Zadru

Dom županije u Zadru

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Takav zaključak usvojen je na sjednici Gradskog vijeća sa 14 glasova za i 11 protiv. Oporbena nova većina je za i smatra kako je riječ o  nadstranačkoj inicijativi, a HDZ  tvrdi kako prijedlog nije dovoljno razrađen. Kako je uvodno pojasnio SDP-ov Danijel Radeta riječ je o zahtjevu koji se temelji na najavi da bi predmetna zemljišna čestica trebala biti darovana Zadarskoj nadbiskupiji , na što je reagirala zadarska javnost. Inicijativu je podržala Akcija mladih pa je Marjana Botić kazala kako je cilj zadržati javnu namjenu zgrade, nikako je ne privatizirati. HDZ je svakako za to da zgrada Doma županije bude javno dobro, ali , tehnički, zahtjev je nedorečen-obrazložio je njihov stav HDZ-ov Bruno Milin. Dok HSP-ov Mato Lukić odobrava javnu namjenu zgrade ali ne i inicijativu socijaldemokrata, nezavisni Enio Meštrović poručuje kako prijedlog treba potpisati bez obzira tko ga je sastavio jer se, tvrdi, traži hitnost. Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić prihvaćenu inicijativu nazvao je snagom građana Zadra. 

Tonsko izvješće: 


Iz rasprave o sudbini Doma županije

Tako je mjerodavnim ministarstvima iz Zadra poslan službeni prijedlog da se zgrada Doma županije ne prepušta Zadarskoj nadbiskupiji već gradu Zadru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.