Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradsku blagajnu će popuniti širenje Supernove ?

10.07.2015.

12:47

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Idućeg četvrtka pred vijećnicima zadarskog Gradskog vijeća naći će se prijedlog rebalansa ovogodišnjeg proračuna. Uz ostalo raspravljat će i o prijedlogu širenja najvećeg gradskog trgovinskog centra.

Gradonačelnik Kalmeta opisuje rebalans kao tehnički te naglašava kako on građanima ne donosi nikakve nove namete. Rebalansom se dosadašnji proračun povećava za 7 i pol milijuna kuna. Razlog za optimizam su planirani prihodi od komunalnog doprinosa. Uz legalizaciju to se odnosi na još jedan veći projekt - otkrio je zadarski gradonačelnik na današnjem kolegiju :

         Gradit će se drugi dio Supernove, oni moraju platiti gradu komunalni doprinos i taj komunalni doprinos će biti oko 10 milijuna kuna.... i to je izvjesno da će biti ove godine prihoda, a to nismo znali kad smo planirali proračun....očekuju se još neke gradnje .. dodao je zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić.

Zadrani koji žive u zgradama slabo koriste mogućnost povlačenja gradskog novca koji im se nudi za povećanje energetske učinkovitosti. Na natječaj težak 700 tisuća kuna prijavili su se predstavnici svega šest zgrada, od čega je četiri ispunilo sve uvjete i dobilo sredstva - naveo je pročelnik Darko Kasap. Zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić apelira na odgovorne jer se ta nezainteresiranost zamjećuje i na drugim, sličnim natječajima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.