Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradu s ljubavlju: Škola košarke Zadar 2011. pobjednik turnira gradu za dar

28.11.2022.

11:58

Autor: HRT RADIO ZADAR

ŠK Zadar 2011

ŠK Zadar 2011

Foto: Marino Čačić / ŠK Zadar

U organizaciji Škole košarke Zadar održan je 25. po redu Međunarodni košarkaški turnir za mlađe uzraste (2011. i mlađi) „Gradu s ljubavlju”. 

Nastupilo je šest ekipa, ŠK Zadar 1 i 2, zatim tu su bili i gosti iz talijanskog Cefa Basketa (Castelnuovo di Garfagnana), BSC Bratislava (Slovačka), slovenska Krka (Novo Mesto) te OKK Dražen Petrović iz Šibenika koji je nastupio na svim izdanjima turnira isto kao i dečki iz Krke.


Prvo mjesto osvojio je domaćin ŠK Zadar koja je u finalu nadigrala OKK Dražen Petrović s uvjerljivih 50:29. U susretu za treće BSC je porazio Krku 57: 16. Peto mjesto pripalo je drugoj ekipi Škole košarke Zadar koja je bila bolja od Cefa Basketa 47:33.


- Presretni smo što smo opet ugostili naše drage sportske prijatelje. Bilo je jako lijepo u "trici" Krešinog doma, puna dvorana, odlična atmosfera i šest ekipa koje na parketu koje su izmamile osmjehe na licima prisutnih. Jedna lijepa tradicija je nastavljena, hvala svim našim gostima na dolasku i veselimo se novim druženjima - dodao je voditelj Škole košarke Zadar, Alen Zdrilić. 


Najbolja petorka: Erazem Devc (Krka), Andrej Hornansky (BSC), Karlo Slavica (OKK Šibenik), Marin Baždarić (ŠK Zadar), Ivano Tomić (ŠK Zadar).


Najbolji strijelac: Lukas Mišlov (ŠK Zadar).


Poredak: 1. ŠK Zadar, 2. OKK Dražen Petrović, 3. BSC Bratislava, 4. KK Krka, 5. ŠK Zadar 2, 6. Cefa Basket.

Škola košarke Zadar

Škola košarke Zadar

Foto: Marino Čačić / ŠK Zadar

ŠK Zadar 2013

ŠK Zadar 2013

Foto: M. Čačić / ŠK Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.