Hrvatski radio

Radio Zadar

Grbin: Situacija u Zadru nezabilježena je u Hrvatskoj

22.01.2023.

11:42

Autor: Iva Rogić

Peđa Grbin

Peđa Grbin

Foto: IR / Radio Zadar

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin danas je na konferenciji za novinare kazao da je SDP spreman za izbore, kad god oni budu.

Naglasio je kako će do novih izbora u fokusu SDP-a biti briga za građane te da traju razgovori s političkim strankama koje dijele njihove vrijednosti. Komentirao je i Odluku o obustavi izvršenja proračuna gradonačelnika Zadra Branka Dukića:


Što se tiče situacije u Zadru, ovo je nezabilježeno u Hrvatskoj. Gradonačelnik je predložio proračun, na njega su vijećnici, sukladno svojem pravu - podnijeli amandmane. Ako je neki od tih amandmana bio nezakonit, onda je gradonačelnik o tome trebao pravovremeno obavijestiti vijećnike i objasniti zašto je to tako. Mi koji radimo u Hrvatskom saboru znamo kako to funkcionira: ako podnesemo amandman koji je nezakonit, onda nas iz stručnih službi Sabora, ali i iz Ministarstva financija obavijeste zašto je to tako. 


Gradonačelnik je proračun predložio, vijećnici su na njega dali amandmane, te amandmane su izglasali. Gradonačelnik s time nije bio zadovoljan, obustavio je, stvorio je potpuno kaos, kasnile su plaće i sada za svoje djelovanje pokušava optužiti druge. - kazao je Grbin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.