Hrvatski radio

Radio Zadar

"Gušti" s "Meet me" : nek se vidi što Zadar i okolica nude

17.10.2019.

12:49

Autor: Suzana Dražić

foto: SD

foto: SD

Foto: - / -

U Zadru su danas otvorene dvije manifestacije koje, osim što su gastronomske, doprinose turističkoj ponudi u posezoni, ali i poticanju razvoja gospodarstva. Svi zadovoljni - i organizatori i brojni posjetitelji na Našim malim guštima i prvom Festivalu mesa.

O Našim malim guštima, izložbi hrane, pića, delikatesa i suvenira već se sve zna, ali je kao i svake godine, pa i ove vrijedi posjetiti jer 38 izlagača od kojih je 22-je iz Zadarske županije nude zaista mnogo toga od sireva, vina, meda, maslinova ulja, ribljih prerađevina, suvenira i rukotvorina. Zbog dobre lokacije sajma koji se održava na Trgu Petra Zoranića kao i termina održavanja zadovoljni su s odazivom i u županijskoj Gospodarskoj komori, ističe Petar Pedišić.

A veliki uspjeh doživjelo je prvo izdanje Festivala mesa "Meet me" koje je otvoreno na Gradskoj tržnici. Spremala su se izvorna mesna jela sa zadarskoga područja. U ponudi je bila janjetina uz kuharski show i glazben program. Direktor TZ-a Zadar Mario Paleka poziva i na ostale dane festivala,a oni koji su se zatekli prije podne na pijaci najbolje vas mogu uvjeriti da ne propustite Festival mesa. Sutra su na meniu jela od pivca, a možete u njima guštati za 20 kuna uz napomenu da sredstva idu za zadarsku Pedijatriju.

Poslušajte sudionike: 

 

P. Pedišić o "Guštima"

Festival mesa izjave

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.