Hrvatski radio

Radio Zadar

Gužva uoči sjednice Gradskog vijeća Zadra

16.11.2021.

16:49

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijećnik Akcije Mladih Marko Pupić Bakrač odbio je pokazati COVID potvrdu odnosno negativan test pa su njegov ulazak u zgradu spriječili zaštitari. Nakon toga Pupić Bakrač je pozvao policiju.

Gužva zbog kovid-potvrda i pred zadarskom vijećnicom uoči sjednice Gradskog vijeća. Okupilo se nekoliko građana, koji su od vijećnika tražili da se izjasne podupiru li uvođenje kovid-potvrda. Predsjednik vijeća, nezavisni Marko Vučetić rekao je da svoj zahtjev moraju uputiti nacionalnom stožeru, vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač svrstao se uz prosvjednike, te na ulazu nije htio pokazati potvrdu o cijepljenju ili negativnom testu. Kaže, njegov zdravstveni karton njegova je privatna stvar. Obraćajući se okupljenima, istaknuo je kako vlast koja krši Ustav i zakone nije vlast nego režim, protiv kojega treba ustati. Potom je pokušao ući u zgradu gradske uprave, gdje su ga zaustavili zaštitari, jer nije pokazao kovid-potvrdu

Potom je u predvorje ušao i dio prosvjednika koji su tražili da se Pupiću-Bakraču dopusti ulazak u vijećnicu. Pupić Bakrač potom je zvao i policiju, koja je uzela njegove i osobne podatke zaštitara, nakon čega je napustio zgradu Vijećnice. A na ulasku su prosvjednici dočekali i predsjednika Vijeća Marka Vučetića tražeći da se izjasni na čijoj je strani. On im je odgovorio da Vijeće nije nadležno za kovid-potvrde, jer ih nije ni donijelo, nego nacionalni Stožer Civilne zaštite.

Osim Pupića-Bakrača i Ante Rubeše, na sjednici nisu bili ni njihova kolegica Marjana Botić i Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta, koji su najavili svoj nedolazak uz oštro protivljenje novim mjerama.

Gužva uoči sjednice Gradskog vijeća

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.