Hrvatski radio

Radio Zadar

Gužve na Odjelu pedijatrije

10.06.2013.

10:16

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednjih šest mjeseci Odjel pedijatrije zadarske Opće bolnice pedijatrije suočen je sa puno većim opsegom posla zbog reorganizacije Hitne pomoći. Voditelj Odjela pedijatrije dr. Neven Milić napominje kako trenutno rade s velikim opterećenjem te apelira na strpljenje roditelja.

Razlog je reorganizacija Hitne pomoći koja zbrinjava samo hitne slučajeve što znači da roditelji svoju djecu izravno dovode na Odjel pedijatrije.

To nam je dodatno opterećenje s obzirom da imamo već pacijente na odjelu, a nije rijetkost da jedan pedijatar u dežurstvu često mora intervenirati i u Rodilištu, kaže voditelj Odjela pedijatrije dr. Neven Milić i apelira na roditelje:

"I pri tom ne želim govorit o djeci koja su teško bolesna, ali mi svakodnevno vidimo djecu koja, zasigurno bez ikakvog straha da to dijete ne može dočekati sutra svoga liječnika, dolaze na Odjel. Oni nama stvaraju gužvu i mi se ne možemo posvetiti djeci zbog kojih jesmo tamo." - ističe dr. N. Milić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.