Hrvatski radio

Radio Zadar

GV ZADAR: U prvom satu palo već i prvo isključenje vijećnika HDZ-a

27.10.2021.

09:52

Autor: Filip Buzov

GV ZADAR: U prvom satu palo već i prvo isključenje vijećnika HDZ-a

GV ZADAR: U prvom satu palo već i prvo isključenje vijećnika HDZ-a

Foto: - / -

Bez ikakve nadopune Dnevnog reda na kojoj se nalazi i prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna počela je sjednica zadarskog Gradskog vijeća. Na samom početku sjednice nazočno je 24 od ukupno 27 vijećnika.

HDZ - ov vijećnik Davor Karlović pohvalio je novi projekt gradske vlasti "Kvartipo" preko kojeg su građani mogli prijaviti što žele urediti u svojoj gradskoj četvrti. Jučer je bio zadnji rok prijave, a gradonačelnik je odgovorio kako je stiglo oko 700 zahtjeva. Ujedno je pojasnio i kako će sada uslijediti javne tribine po mjesnim odborima, a koji će se na kraju projekti odabrati odlučit će glasovanjem sami građani.

SDP - ov vijećnik Nino Mrčela zatražio je gradonačelnika Branka Dukića pojašnjenje oko najave osnivanja nove Udruge navijača KK Zadra.

Prvi sat ipak nije prošao bez drame. Spomenutog vijećnika Karlovića koji je u jednom trenutku pozvao na povredu poslovnika nakon izricanje opomene vijećniku Burčulu i zbog reakcije iz klupe vijećnika Enia Mešrovića vrlo brzo je nakon tri opomene udaljio predsjednik Skupštine Marko Vučetić koji je zatim i prekinuo sjednicu. HDZ-ov Damir Burčul zatim je zatražio stanku ....., a sjednica je ubrzo i nastavljena...

Tonski isječak :

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.