Hrvatski radio

Radio Zadar

HAK: Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Slavoniji i Lici

08.08.2020.

07:29

Autor: HRT Radio Zadar / HINA

Ilustracija - foto: Borna Filic/PIXSELL

Ilustracija - foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Zbog vjetra, jutros je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Slavoniji i Lici.

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Danas od 4 do 14 sati, a sutra od 12 do 23 sata, zabrana je za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 - Ličkoj magistrali.

Gust promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama: autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, A7 GP Rupa-čvor Diračje, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Stobreča, Podstrane, Omiša, Makarske, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu te na graničnim prijelazima.

Povremeno će se voziti uz zastoje na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Po informacijama HAK-a u 7 sati, na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom čeka se na ulazak u Hrvatsku, na Goričanu i Goričanu II, Macelju, Pasjaku i Cvetlinu sat, a na ostalim do pola sata, dok se na izlazu iz zemlje čeka pola sata na prijelazu Rupa.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.