Hrvatski radio

Radio Zadar

HAK: snijeg i olujni vjetar; na put samo uz zimsku opremu

23.02.2018.

08:37

Autor: HRT Centar Zadar/HAK

izvor: HAK

izvor: HAK

Foto: - / -

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a i zbog olujnog vjetra ograničenja su u prometu te Hrvatski autoklub upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve kategorije vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakih bočnih udara vjetra.

Za sav promet zbog olujnog vjetra zatvorene su :

  • autocesta A7 Sveti Kuzam-Šmrika u oba smjera
  • Jadranska magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,
  • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja,
  • DC25 Gospić-Karlobag.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkriveni teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog olujnog vjetra te zimskih uvjeta u Gorskom kotaru i Lici nema prohodne ceste za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto.

Molimo vozače kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom da ne kreću na put u smjeru Rijeke i Dalmacije zbog zabrane prometovanja kroz Gorski kotar i Liku i popunjenih odmorišta uz autocestu A1 te u gradu Karlovcu.

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske te u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Trakošćan-Đurmanec-Čeglje-Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo-Kikovica.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog jakih udara vjetra i stvaranja snježnih zapuha mole se svi sudionici u prometu da smanje brzinu i povećaju opreznost na svim cestama kroz Gorski kotar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.