Hrvatski radio

Radio Zadar

Havarija talijanskog tegljača, traga se za petoricom članova posade, jedan spašen

19.05.2022.

10:41

Autor: Radio Zadar

Ilustracija

Ilustracija

Foto: JRCC South-Norway / REUTERS

U tijeku je koordinirana akcija traganja i spašavanja za pet članova posade tegljača „Franco P“, nestalih uslijed havarije koja se u noćnim satima, u srijedu, koja se dogodila na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije.


U akciji traganja i spašavanja, koju predvode Središnjica za traganje i spašavanje na moru - MRCC Rijeka i MRCC Roma, jedna je osoba spašena, a za preostalih pet članova posade tegljača, koji plovi pod talijanskom zastavom, još se traga.

MRCC Rijeka informaciju o potonuću tegljača zaprimo je u srijedu oko 21.00 sati, od kad traje zajednička akcija traganja i spašavanja u koju je uključena talijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom "Danče", Jadroplov s brodom "Split" te pet brodova koji su se nalazili u blizini - jahta „Anna“, teretni brod „Comanche“, tegljač „Paul“ te tankeri „Astrea“ i „Crown 2“.

Akcija traganja još je  u tijeku. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vijesti Radio Zadra

Iz sata u sat od 08.00 - 20.00 h poslušajte što se događa u svijetu i na području naše regije

Poslušajte u Slušaonici