Hrvatski radio

Radio Zadar

HDZ: Ponovno ćemo biti pobjednička lista

27.04.2019.

14:17

Autor: Vladimir Šetka

HDZ: Ponovno ćemo biti pobjednička lista

HDZ: Ponovno ćemo biti pobjednička lista

Foto: - / -

HDZ-ovi kandidati na listi za Europski parlament svoj su program predstavili diljem Zadarske županije. Bili su u na benkovačkom području, te u Ninu, a u Zadru su se družili s građanima. Istaknuli su, kako će njihova lista i na ovim izborima za Europski parlament biti pobjednička.

Za još jedan mandat u Europskom parlamentu Dubravka Šuica bori se s drugog mjesta HDZ-ove liste. Tijekom druženja s građanima na zadarskom Narodnom trgu ističe kako će njezini interesi u novom sazivu Europskoga parlamenta i ubuduće biti vanjska politika, te jaka Hrvatska u Uniji. Dodaje kako će se zauzimati za ulazak naše zemlje u Schengen i, kada se za to stvore uvjeti, u eurozonu. I jednakost svih građana u Europskoj uniji. To je ono za što ćemo se i dalje zalagati, naravno sve nastavno na politiku naše hrvatske Vlade i našega premijera Andreja Plenkovića, znači jedan umjereni smjer koji želimo nastaviti. Ne želimo da euroskeptici preuzmu Europski parlament , samim time i Europsku uniju, ali uvijek misleći o Hrvatskoj i našim nacionalnim interesima, istaknula je Šuica.

Treći na HDZ-ovoj listi, Tomislav Sokol navodi kako će se u Europskom parlamentu baviti pitanjem sigurnosti te još većim korištenjem europskih fondova u idućem proračunskom razdoblju, navodeći i konkretne primjere na zadarskom području. Ono što bih istaknuo su i mnogi projekti koji su spremni za sljedeće sedmogodišnje razdoblje, odnosno operativni plan - tu bih istaknuo Vrata Zadra, koji bi trebao promijeniti urbanu vizuru Zadra, ono što mi je posebno drago je završetak kampusa zadarskoga Sveučilišta, jer mislim da je to jako bitno za ostanak mladih u Zadru i na ovom području. Zatim tu je i projekt dogradnje zadarske Zračne luke, kako bi mogla primati veće zrakoplove, obnova željezničke pruge za Gaženicu, izmiještanje iz Bibinja, te projekt mosta za otok Pašman, naveo je Sokol.

HDZ-ovi kandidati obišli su i Seljačku tržnicu u Zadru, sudjelovali na Danima masline, te drugim manifestacijama koje se upravo održavaju na zadarskom području.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.