Hrvatski radio

Radio Zadar

HDZ predstavio listu u 9. izbornoj jedinici

19.06.2020.

15:00

Autor: Vladimir Šetka

HDZ predstavio listu u 9. izbornoj jedinici

HDZ predstavio listu u 9. izbornoj jedinici

Foto: - / -

Hrvatska demokratska zajednica predstavila je u Zadru program i kandidate sa svoje liste u 9. izbornoj jedinici. Prvi i posljednji na listi, Ivan Malenica i Božidar Kalmeta, poručili su kako je lista spoj iskustva i mladosti i jamac razvoja ovog dijela Hrvatske.

Četrnaestero kandidata Hrvatske demokratske zajednice u 9. izbornoj jedinici, koji dolaze sa zapadnog dijela Splitsko-dalmatinske, te iz Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije svoje prvo predizborno predstavljanje održali su u Zadru. Prvi koji se obratio ujedno je posljednji na listi, Božidar Kalmeta. Nazočnima je poručio zašto je dobro da HDZ ponovno dobije većinu i sastavi novu hrvatsku vladu. Ne treba imati dileme, treba dati glas HDZ-u i Andreju Plenkoviću jer je to jamac i sigurnosti i daljenjeg razvitka i napretka RH, također i u međunarodnim okvirima. 

Borba s covidom, samo je zadnja u nizu uspješnih reakcija HDZ-ove vlade na sve goruće probleme u Hrvatskoj - od Agrokora i Uljanika do prirodnih katastrofa - istaknuo je prvi na listi Ivan Malenica. Podsjetio je na rast prosječne i minimalne plaće, stabilizaciju državnih financija, investicijski kreditni rejting, te ulaganje u regionalni razvoj kroz europske fondove. Nekoliko je ključnih stupova našega programa u naredne četiri godine - socijalna sigurnost, perspektivna budućnost, globalna prepoznatljivost, osnažena državnost i ekonomska suverenost, istaknuo je Malenica. O listi i programu još su govorili Ante Sanader, Nediljko Dujić i Marijan Kustić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.