Hrvatski radio

Radio Zadar

HGSS zbrinuo ozlijeđenu motociklisticu na Velebitu

16.07.2020.

08:11

Autor: tp

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Jučer dvije akcije zadarskih pripadnika HGSS-a. Pronašli i na sigurno ispratili jednog izgubljenog planinara, a u drugoj puno ozbiljnjoj intervenciji su pomogli u zbrinjavanju motociklistice koja se ozlijedila nakon pada s motora.

HGSS Zadar jučer je sudjelovao u potražnoj akciji nakon što se planinar izgubio u Nacionalnom parku Paklenica na području Anića kuka. Nakon poziva u pomoć lociran je uz pomoć aplikacije na mobitelu i ispraćen do parkirališta. U drugoj jučerašnjoj akciji zadarski HGSS-ovci spašavali su jednu stranu državljanku nakon pada s motocikla i ozlijeđivanja na Libinjskoj kosi na Velebitu. Do unesrećen su najprije stigli spašavatelji ispostave Starigrad i  Stanice Zagreb koji su bili najbliži unesrećenoj. Terenskim vozilom HGSS-a prema unesrećenoj ubrzo nakon toga krenuli i drugi pripadnici gorske službe s djelatnikom Hitne medicinske pomoći . Nakon što je unesrećena zbrinuta, prevezena je do vozila hitne pomoći

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.