Hrvatski radio

Radio Zadar

Highlander šesti put na Velebitu u kolovozu

31.03.2022.

10:21

Autor: Iva Rogić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Marko Dimic / PIXSELL

Tradicionalni planinarski događaj u Hrvatskoj - Highlander,  koji postaje sve uspješniji i na svjetskoj razini, održat će se ove godine od 20. do 25. kolovoza.

Cilj Highlandera, planinarskog događanja koji se iz Hrvatske proširio u 17 zemalja svijeta, osim promocije zdravog načina života svakako je i poticanje planinarskog turizma koji posljednjih godina nailazi na sve više poklonika u svijetu. 


Aljoša Vojnović iz organizacije planinarskog događaja ističe kako Highlander nije utrka, nego avantura: 


"Highlander nije utrka i nikad ovaj događaj ne komuniciramo kao utrku. To je događaj u kojem je sve apsolutno suprotno od nekakvih utrka. Nevjerojatan krajolik se prolazi trasom Highlandera, naši strani sudionici koji dolaze tvrde da imaju osjećaj da prolaze kroz minimalno četiri države s obzirom na raznolikost terena". 


Highlander se proširio u 17 zemalja svijeta u proteklih šest godina: 

Rekao bih da je potencijal ovog planinarskog događaja uvijek bio jasan s obzirom da nema konkurencije trenutno na svjetskoj razini. Krenuli smo skromno, s 50 ljudi na Velebitu 2017. godine. S godinama se priča "zakotrljala". Prošle godine smo već otišli u 11 država, a ove godine uslijedio je veliki uspjeh s organizacijom Highlander događaja u SAD-u, najvećem event tržištu na svijetu.

Aljoša Vojnović

Prijave za Highlander Velebit već su krenule, a sudionici mogu birati između kraćih i dužih ruta s obzirom da organizatori nude nekoliko opcija: dužina staze od 100 km (5 dana) 55 km (3 dana) i 30 km (30 sati). 


Koji su ciljevi Highlander događaja za budućnost, poslušajte u razgovoru za Radio Zadar: 

HIGHLANDER EXPERIENCE

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.