Hrvatski radio

Radio Zadar

Hip hop a ne dop : samo pozitiva u Sv. Filipu i Jakovu

30.06.2019.

07:33

Autor: MM - SJM

foto: KINO Sv. Filip i Jakov

foto: KINO Sv. Filip i Jakov

Foto: - / -

Radionice urbanih plesova i grafiti radionica dio su projekta koji danas u Sv. Filip i Jakovu priređuju KINO - Centar za Kulturu, INovaciju I Obrazovanje i udruga za kulturu i umjetnost "U Pokretu", pod nazivom HIP HOP, A NE DOP! Održat će se u Kino dvorani Sv. Filipu i Jakovu.

Program manifestacije promovira urbanu kulturu, kao zdravi pokret za prevenciju ovisnosti i uključuje radionice urbanih plesova sa voditeljima iz Splita, Mostara i Berlina, grafiti radionicu na kojoj će se oslikati mural u dvorištu kina te interaktivnu tribinu za prevenciju ovisnosti naslova „Budi svoj" u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zadar. Umjetnička voditeljica projekta Lucija Mikas za naš program ističe: 

Manifestaciju „Hip hop a ne dop” udruga In Flux više od deset godina održava u Zadru, a sad će postati dio europskog projekta KINO sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Mislim da je važno selu ponuditi urbanu kulturu; da se ljudi izražavaju zajedno, da se poštuje individualnost no da postoji međusobna podrška i nema bolje prevencije ovisnosti od toga

Večernji program počinje u 19 sati a uključuje izvedbe plesnih točaka, urbano plesno natjecanje za djecu i juniore, cypher (zajedničko plesanje u krugu) i beatboxing. Program prati DJ Sinke Fresh iz Zagreba, a događaj završava sa koncertom skupine Funkallica iz Splita u beach bar-u Faros. Suci natjecanja su poznati urbani plesači Taja Regent Veras, Klara Carev, Boris Zovko, Entoni Radman i Toni Cvitanović. Sixstep, freeze, cypher, drop, dođi na Hip hop, a ne dop! jer ples, crtanje, glazba, zabava i druženje s ekipom su najbolji lijek protiv dosade i loših navika.

Program: 9:00 sati Plesna radionica Ritam Hip hop-a – Boris i Željka Zovko (Mostar) 11:00 sati Plesna radionica CROwd Control – Klara Carev (Split) 18:00 sati Radionica Capoeira – Sidney Fumaca Martins (Berlin) 18:00 sati Grafiti radionica – Jure Lisac Ink135 (Zadar)

19:00 sati Otvaranje manifestacije Hip hop, a ne dop! 19:15 sati Budi svoj – interaktivna tribina za djecu i mlade (Zavod za javno zdravstvo Zadar) 20:00 sati Natjecanje urbanih plesova, betlovi, cypher, nastupi, DJ Sinke Fresh 21:30 sati Koncert Funkallica u beach bar-u Faros

Projekt KINO - Centar za Kulturu, Inovaciju i Obrazovanje s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 100%. Cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata, u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO - Centar za Kulturu, Inovacije i Obrazovanje. Nositelj projekta je Udruga za kulturu i umjetnost U pokretu uz partnerstvo Zajednice udruga Centar nezavisne kulture te Općine Sv. Filip i Jakov.

Lucija Mikas

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.