Hrvatski radio

Radio Zadar

Hip hop opera večeras ispred Hotela Iž

12.08.2018.

10:17

Autor: SJM

foto: Dino Stanin / Pixsell

foto: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Večeras na Festivalu suvremenog kazališta ZadArSnova suvremena "opera radničke klase" kako je nazivaju organizatori - ispred Hotela Iž od 21 sat izvest će se hip-hop opera u režiji Branka Šimića , o tome Tina Keserović iz organizacije festivala :

Riječ je o adaptaciji opere Bertolda Brechta Opera za tri groša čije klasične teme o gangsterima, siromašnim ljudima, političarima smo mi povezali u suvremenu operu radničke klase. Songove tog glazbenog teatra je adaptirao Edo Majka. U njih ćemo ubacivati plesne točke vrhunskih hamburških hip-hopera - kazala nam je Keserović.

Predstava "Battler's opera" je postavljena upravo za Zadar snova a kasnije će biti izvođena širom Njemačke i Europe. Ona je možda najveći happening festivala, s obzirom na kreativnost i dolazak pjevača Ede Maajke, značajnog režisera Branka Šimića i najboljih hip hop plesača u Njemačkoj iz Hamburga - priopćili su iz organizacije Festivala.

Redatelj: Branko Šimić

Dramaturgija: Tina Keserović

Izvođači: Borys Shevchenko, Benny K. Grumme, Richmond Milewsky, Sihäm Re, Gifty Lartey, Aleksandra Kovačević, Johanna Günther
Glazba: Edo Maajka
Koreografija: Andy Calypso
Produkcija: Brakula i KRASS, Hamburg i Zadar snova

 U nastavku programa zadarskog Festivala suvremenog kazališta: 

Ponedjeljak, 13. kolovoz

Noć performansa
Sandra Sterle, Milijana Babić, Kristina Marić
Gat na Rivi 20h Poljana Branka Stojakovića 21:30h

Utorak, 14. kolovoz
Izvanredni Bob: Buffer
Bob Milošević
Sv. Dominik 21h

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

16 h

Nadin 2022

Kušanje vina