Hrvatski radio

Radio Zadar

Hladno je. Orkanska bura zaustavila promet pod Velebitom

21.11.2020.

07:45

Autor:

Nel Pavletic/PIXSELL, ilustracija

Nel Pavletic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Zbog olujnog vjetra za sav promet je i dalje zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, objavio je jutros Hrvatski autoklub.

Zabrana prometa vrijedi i za autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvora DELNICE i čvora KIKOVICA, Jadransku magistralu između Senja i Svete Marije Magdalene, državnu cestu 54 Maslenica - Zaton Obrovački, te Paški most. Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za područje Velebitskog kanala i narančasto za sjeverni Jadran te cijelu Dalmaciju. U Velebitskom kanalu očekuje se vrlo jaka, mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra, do 165 kilometara na sat. 

DHMZ je u izvješću o vremenu za zadarsko područje naveo kako pod Velebitom puše i orkanska bura. Temperature zraka: Gospic -1, Zemunik 6, Zadar i Šibenik 7 te Božava 8°C.

U ostatku dana - Uglavnom sunčano, vjetrovito i osjetno hladnije. Jaka do olujna, pod Velebitom i orkanska bura će prema kraju dana i tijekom noći postupno slabjeti, a samo će se mjestimice pod Velebitom zadržati jaka. Najviša temperatura zraka od 9 do 12°C.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.