Hrvatski radio

Radio Zadar

HNS komentirao svoje izborne rezultate

21.05.2013.

12:55

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izborne rezultate u Zadarskoj županiji danas su komentirali i HNS-ovci. Predsjednica županijske organizacije HNS-a Vesna Sabolić nezadovoljna je što njihova lista nije osvojila ni jedno vijećničko mjesto u županijskoj skupštini.

Izborne rezultate u Zadarskoj županiji danas su komentirali i HNS-ovci. Predsjednica županijske organizacije HNS-a Vesna Sabolić nezadovoljna je što njihova lista nije osvojila ni jedno vijećničko mjesto u županijskoj skupštini. Takav rezultat objašnjava kasnom odlukom da u utrku za županiju krenu samostalno te kratkom kampanjom. Iako je njihov kandidat za župana Vladimir Čačić ispao u prvom krugu, smatra da je osvojenih sedam tisuća glasova dobar rezultat.

Po mnogima, jedno od većih iznenađenja izbora je odlazak dugogodišnjeg načelnika Tkona HNS-ovca, Danijela Katičina, Sabolić to komentira mogućim zasićenjem stanovnika Tkona, ali i neuspjelim planom da Katičina kandidiraju za gradonačelnika Biograda. Evo što očekuje od drugog kruga:

"To je i za nas iznenađenje, vjerujemo kako se radi o zasićenju, u drugim sredinama očito da glasači ne reagiraju na isti način, nama je žao mi smo prvo planirali i dogovarali se da Danijel Katičin bude kandidat za gradonačelnika Biograda, nažalost nismo mogli dogovoriti s našim koalicijskim partnerom, pa smo i tu izgubili jedno vrijeme"

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.