Hrvatski radio

Radio Zadar

HNS predstavio kandidate za izbore

26.04.2013.

13:28

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska narodna stranka predstavila je danas svoje kandidate za načelnike, gradonačelnike, župana te njihove zamjenike u Zadarskoj županiji. Jačanje gospodarstva, transparentnija i jeftinija javna uprava, poticanje demografske obnove neke su od točaka njihovih programa.

HNS-ov kandidat za župana Vladimir Čačić veliki je naglasak stavio na poboljšanje brige za branitelje i njihove obitelji , a što se tiče gospodarstva kaže:

Kanimo napraviti uvjete, potaknuti da na našem području iznikne najveća tvornica zdrave hrane u Europskoj uniji. To je naše zaleđe koje ima na stotine hektara za stočarstvo, plodnog zemljišta i vode dovoljno. U taj dio ćemo ulagati jer u proizvodnji hrane leži budućnost čovječanstva.

Za načelnika Tkona za već peti mandat kandidira se Danijel Katičin:

 Nastavit ću velike projekte, sustav odvodnje, s uređajem za pročišćavanje, nova trajektna luka, informacijsko-komunikacijske tehnologije u službi povezivanja otoka sa gospodarski tokovima na kopnu.

Za načelnika Kukljice HNS podržava nestranačkog Antu Borisa Martinovića:

 Najprije bi željeli reorganizirati i promijeniti rad općinskih službi koji su se potpuno udaljili od svojih mještana i svrha su sami sebi. Želimo smanjiti troškove općinskog proračuna , troškove koji su nevjerojatnih ¾ prihoda.

U Galovcu podržavaju HDZ-ova kandidata Marina Gulana, u Kalima SDP-ovog Duška Vidova , na Viru nestranačkog Marka Vučetića. HNS-ov kandidat za načelnika Novigrada je Stojan Viduka, u Posedarju Marko Brala. Za gradonačelnika Benkovca HNS kandidira Mirka Šunića kojem je najvažnije:

 Da zaštitimo malog čovjeka koji je do kraja oderan, tih deračina ima da sam Bog ne zna koliko. A mi ćemo poduzeti da ćemo smanjiti te cijene u određenom postotku a neke ćemo svesti na goli minimum. Da se tako izrazim vodarina, smećarina, jamarina.

U Gradu Zadru HNS ide u koaliciji sa SDP-om, te ima kandidata za zamjenicu gradonačelnika, doktoricu Ljiljanu Klarin :

Ono za što ću se ja najviše zalagati su zapravo programi za unaprjeđenje kvalitete života građana Grada Zadra kroz zdravstvene programe a to je kao prvo prevencija , briga za stare, i treće briga za teško bolesne kroz organiziranu palijativnu skrb.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.