Hrvatski radio

Radio Zadar

Hoće li doček Nove Godine na adventskom prostoru potrajati iza pola noći?

16.12.2021.

14:00

Autor: V.Š./Radio Zadar

Kako će izgledati doček Nove Godine?

Kako će izgledati doček Nove Godine?

Foto: TZ Zadar / arhivska fotografija

Unatoč pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Zadarskoj županiji i stalnom rastu broja novozaraženih, za sada nema nikakvih naznaka da će se mijenjati planirani doček Nove Godine u Zadru. Provjerili smo hoće li se raditi dulje od ponoći, te hoće li biti potrebne covid-potvrde ili ne. 

Prošle godine u predblagdansko vrijeme nije bilo ni adventskih događanja niti organiziranog dočeka Nove godine. Advent na Trgu Petra Zoranića i Pet bunara ove se godine pak vratio, a hoće li ugostiteljski objekti i kućice raditi i iza pola noći pitali smo direktora Turističke zajednice grada Marija Paleku:


Mario Paleka o dočeku Nove Godine

Još nije poznato ni hoćeli doček Nove Godine biti bez covid-potvrda ili uz predočenje tog dokumenta:

Doček uz covid-potvrde

No, epidemiološka situacija u Zadarskoj županiji iz dana u dan se pogoršava - sve je više novozaraženih uz tjedni rast od oko 13 posto. Paleka se nada da to neće poremetiti planove oko najluđe noći u godini:


Epidemiloška situacija i doček

Iako se ne može mjeriti s pretpandemijskom 2019. godinom, za razliku od prošle, u prosincu se dnevno bilježi i do 350 stranih gostiju u Zadru.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.