Hrvatski radio

Radio Zadar

06:56 / 11.09.2019.

Autor: fm

Hoće li Gaženica dobiti prestižno svjetsko priznanje za Luku godine?

Hoće li Gaženica dobiti prestižno svjetsko priznanje za Luku godine?

Hoće li Gaženica dobiti prestižno svjetsko priznanje za Luku godine?

Foto: - / -

Večeras ćemo u Hamburgu, na najvećem sajmu industrije kružnih putovanja Seatrade Cruise Awards, saznati hoće li zadarska Luka Gaženica dobiti priznanje za luku za kružna putovanja koja je u posljednjih godinu dana postigla najveći napredak.

  

Gaženica je među stotinu svjetskih luka ušla u sam vrh, već je jedna od tri najbolje i to je golem uspjeh, kaže zadarski župan Božidar Longin koji gostuje na večerašnjoj dodjeli nagrada.

Vodeći svjetski operator luka za kružna putovanja, GPH, nominirao je zadarsku luku za kružna putovanja u kategoriji „Luka godine“ kojom se nagrađuju lučke uprave/kruzing kompanije koji su u upravljanju lukom za kružna putovanja postigli najveći napredak u posljednjih godinu dana.

Ove godine finalisti su i luke OldenLoen u Norveškoj te Yokohama u Japanu. Ovo je veliko priznanje za Lučku upravu Zadar i koncesionara Zadar International Port Operations (ZIPO), odnosno Global Ports Holding (GPH).

Nagrada Seatrade Cruise Awards dodjeljuje se više od deset godina najizvrsnijim primjerima i praksama unutar industrije kružnih putovanja. Svake se godine u ovaj izbor prijavi više stotina luka, tako da je sam ulazak u finale ogroman uspjeh.

gaz.png

gaz.png

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.