Hrvatski radio

Radio Zadar

Hoće li Gaženica dobiti prestižno svjetsko priznanje za Luku godine?

11.09.2019.

06:56

Autor: fm

Hoće li Gaženica dobiti prestižno svjetsko priznanje za Luku godine?

Hoće li Gaženica dobiti prestižno svjetsko priznanje za Luku godine?

Foto: - / -

Večeras ćemo u Hamburgu, na najvećem sajmu industrije kružnih putovanja Seatrade Cruise Awards, saznati hoće li zadarska Luka Gaženica dobiti priznanje za luku za kružna putovanja koja je u posljednjih godinu dana postigla najveći napredak.

  

Gaženica je među stotinu svjetskih luka ušla u sam vrh, već je jedna od tri najbolje i to je golem uspjeh, kaže zadarski župan Božidar Longin koji gostuje na večerašnjoj dodjeli nagrada.

Vodeći svjetski operator luka za kružna putovanja, GPH, nominirao je zadarsku luku za kružna putovanja u kategoriji „Luka godine“ kojom se nagrađuju lučke uprave/kruzing kompanije koji su u upravljanju lukom za kružna putovanja postigli najveći napredak u posljednjih godinu dana.

Ove godine finalisti su i luke OldenLoen u Norveškoj te Yokohama u Japanu. Ovo je veliko priznanje za Lučku upravu Zadar i koncesionara Zadar International Port Operations (ZIPO), odnosno Global Ports Holding (GPH).

Nagrada Seatrade Cruise Awards dodjeljuje se više od deset godina najizvrsnijim primjerima i praksama unutar industrije kružnih putovanja. Svake se godine u ovaj izbor prijavi više stotina luka, tako da je sam ulazak u finale ogroman uspjeh.

gaz.png

gaz.png

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.