Hrvatski radio

Radio Zadar

10:47 / 01.09.2021.

Autor: Božidar Kolega

Hoće li uskoro zaživjeti vjerski turizam u Pagu?

Hoće li uskoro zaživjeti vjerski turizam u Pagu?

Hoće li uskoro zaživjeti vjerski turizam u Pagu?

Foto: - / -

Početkom rujna u Ministarstvu turizma održat će se sastanak o projektu uređenja benediktinskog samostana sv. Margarite u Pagu kako bi se čim prije krenulo u osiguranje financijskih sredstava za realizaciju ovog projekta.

Kao što smo već javljali taj bi projekt trebao biti temelj razvoja vjerskog turizma za kojeg grad Pag ima izvanredne preduvjete i koji bi omogućio produženje turističke sezone. Direktorica Turističke zajednice Grada Paga Vesna Karavanić:

 

Vesna Karavanić

Nedavno je državna tajnica Ministarstva turizma Sandra Herman  posjetila benediktinski samostan sv. Margarite gdje se upoznala s izvedbenim projektom uređenja samostana:

 

Karavanić

Podsjetimo i kako je ministarstvo turizma sa 150 000 kuna sufinanciralo projekt Pag outdoor koji se već ove godine pokazao iznimno uspješnim te je organizirano dvadesetak vođenja u srpnju i kolovozu s različitim sportskim aktivnostima, a u Turističkoj zajednici Grada Paga za iduću godinu najavljuju još bogatiju i zanimljiviju ponudu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.