Hrvatski radio

Radio Zadar

Hoćemo račune!

04.09.2013.

13:37

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Gračac građanima isporučuje vodu, a da za to ne izdaje račune i tako već nekoliko mjeseci. No, građani bi ipak radije račune kako poslije ne bi bilo iznenađenja.

Zbog lošeg vođenja, tvrtka "Komunalno", otišla je u stečaj s likvidacijom. Dugovi su premašili 7 milijuna kuna, zaplijenjen je čitavi vozni park tvrtke, dio radnika je na Zavodu za zapošljavanje, a smeće se odvozi kamionima općine Lovinac koji se unajmljuju. Dogodila se čak i nevjerojatna situacija da Općina isporučuje građanima vodu, a da za to ne izdaje račune i tako već nekoliko mjeseci. No, građani bi ipak radije platili potrošenu vodu. 

Hoće li isporučena voda biti ujedno i naplaćena nije mogla odgvoriti niti načelnica općine Gračac Nataša Trubić koja ističe kako nova tvrtka to ne može naplatiti, ali da će Hrvatske vode, sigurno od općine dio potraživati.             

U očajnoj socijalnoj situaciji u Gračacu, u kojoj je svaki posao ravan dobitku na lotu, ne zna se ni hoće li radnici bivše komunalne tvrtke biti vraćeni na posao.  

Iako je neizravno prozvala bivšu SDSS-ovu vlast za ovakvu situaciju, načelnica Trubić nije optužila nikoga osobno. Optužbama problemi neće biti riješeni, ističe načelnica koja je trenutačno sve općinske kapacitet usmjerila u rješenje komunalnih problema. Osnovana je tvrtka Čistoća Gračac, a što se tiče vodoopskrbe, dio poslovanja će preuzeti zadarski Vodovod, ali ne i radnike.

Poslušajte što su nam o situaciji s vodom rekli žitelji Gračaca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.