Hrvatski radio

Radio Zadar

Hrvatska među top 10 svjetskih destinacija u tri kategorije

02.11.2018.

17:31

Autor: HINA

foto: tz dugi otok

foto: tz dugi otok

Foto: - / -

Prema rezultatima istraživanja za 2019. godinu, naša zemlja je zauzela drugo mjesto u kategoriji najpopularnijeg odredišta, šesto mjesto u kategoriji najboljih odredišta za tzv. milenijalce odnosno mlade putnike ,te odlično osmo mjesto u kategoriji najpopularnijih svjetskih odredišta.

Udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso i ove je godine provelo tradicionalno istraživanje među svojim članovima – "Virtuoso Luxe Report".

               Tržište SAD-a za hrvatski turizam predstavlja jedno od vodećih dalekih tržišta s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili oko 570.000 dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 23 posto. Upravo nas zbog toga još više vesele ovi rezultati koji potvrđuju odličan status Hrvatske na velikom američkom tržištu, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Dodao je da će u fokusu aktivnosti u narednom razdoblju biti daljnje jačanje avioprijevoza kako bi naša zemlja bila još dostupnija američkim turistima.  

Virtuoso je mreža koja broji više od 17.500 putničkih savjetnika u više od 1.000 agencija diljem svijeta, a posjeduju i ugovore s ekskluzivnim i vodećim svjetskim hotelima, odmaralištima, lječilištima, kruzing kompanijama i drugim turističkim tvrtkama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.