Hrvatski radio

Radio Zadar

Hrvatska među traženijim europskim destinacijama na sajmu ITB u Berlinu!

07.03.2023.

12:35

Autor: RZD

HTZ

HTZ

Foto: RZD / Radio Zadar

Sajam ITB Berlin predstavlja jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova s tradicijom od 1966. godine. Na sajmu sudjeluje oko 5.000 izlagača iz 161 zemlje svijeta uz moto „Mastering Transformation“.

Hrvatska turistička zajednica predstavlja ukupnu hrvatsku turističku ponudu na jednom od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova, ITB Berlin, koji se ove godine održava od 7. do 9. ožujka. 


Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda svoju ponudu predstavlja 20 suizlagača, odnosno turističkih zajednica i drugih turističkih subjekata, a na sajmu je prisutna i hrvatska turistička delegacija predvođena Nikolinom Brnjac, ministricom turizma i sporta te Kristjanom Staničićem, direktorom HTZ-a.

HTZ

HTZ

Foto: RZD / Radio Zadar

Oni su, uz prisustvo Gordana Bakote, veleposlanika RH u SR Njemačkoj i Romea Draghicchia, direktora Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj, održali konferenciju za njemačke medije gdje je direktor Staničić predstavio rezultate hrvatskog turizma, očekivanja od ove turističke godine, ali i brojne druge novosti, investicije i primjere dobrih održivih projekata iz hrvatskog turizma. 


Među partnerima s kojima su odrađeni sastanci, odnosno s kojima se razgovaralo o očekivanim rezultatima i proširenim suradnjama u ovoj godini su Jet2.com, Jet2holidays, Eurowings, KLM i dr., dok se o dodatnim promotivnim aktivnostima i kampanjama razgovaralo s predstavnicima TripAdvisora, National Geographica, Lonely planeta, SkyScannera i dr. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.